bram stoof
Bram_Stoof_olieverf_aquarel_portret_model_cursus_zomerateliers_classical_method_klassieke_methode_schilderweken_amsterdam_oil_courses_portrait_small_group_kleine_groep_cursusweek_workshops_live_model_painting_stilllife_painting_figuratief_figurative_realisme_waarneming_afternature_portrait_nudes_naakten_stillevens

bram stoof

Bram Stoof heeft als docent veel ervaring opgedaan, zowel in opdracht als in eigen atelier. Hij geeft privé-lessen en begeleidt groepen in schilderen en tekenen.

 

Bram geeft met liefde les in zijn vak. Niet alleen omdat de omgang met zijn cursisten hem veel plezier geeft. Hij vindt dat hij van niets zo veel leert als van lesgeven. Vanuit dat perspectief bezien zijn de lessen voor hem een vorm van samen studeren. De docent dicteert niet maar denkt mee.

 

Als docent en mede-oprichter is Bram verbonden aan

de Zomerateliers. Met de schilders Bert Osinga, Rob van der Schoor en Maarten Welbergen bedacht en ontwikkelde hij het concept voor deze zomerse schilderweken.

 

Aan groepen en particulieren geeft Bram rondleidingen in het Rijksmuseum, waarbij hij met name vertelt over de schilderkunst uit de 16e en 17e Eeuw.

 

Bram geeft les in schilderen met aquarel aan De Blauwe Schuit in Hoorn.

 

Naar opzet van de Zomerateliers verzorgde Bram in opdracht van Wackers Academie (Amsterdam) een aantal opeenvolgende jaren een masterclass. De klassieke olieverftechniek was hierbij het onderwerp van studie.

 

In de lente reisde Bram meermaals naar Italië, om daar les in het schilderen van landschappen te geven.

 

In 2007 had Bram Stoof als extern lid zitting in de eindexamenjury van Wackers Academie.

 

Van 2001 tot 2008 lang was Bram Stoof als docent verbonden aan Atelier Sanne (Amsterdam). Zijn lessen behandelden met name de klassieke olieverftechniek, toegepast bij de studie naar levend model. Voor dezelfde opdrachtgever werden workshops verzorgd. Ook begeleidde hij wekelijks een of meerdere avonden vrij tekenen naar levend model.

 

Gedurende het seizoen 2004 - 2005 was Bram Stoof als docent schilderen en tekenen werkzaam aan de Vrije Academie Sassenheim.

 

In opdracht van het natuurtijdschrift Grasduinen en Staatsbosbeheer leidde Bram Stoof workshops aquarelleren in het beschermde natuur- gebied de Oostvaardersplassen.

 

Op uitnodiging van l'OTSI de France gaf Bram Stoof vanaf 1991 met anderen een aantal weekendworkshops aquarel in de Thiérache, Noord-Frankrijk.

 

www.bramstoof.nl

info@bramstoof.nl

 

 

copyright © all rights reserved bram stoof | de zomerateliers | 2015